Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élelmiszeradalékok

2009.11.28

Élelmiszeradalékok

(A Düsseldorfi Egyetem Gyermekrákkutató Klinikának közlése)

 
Ártalmatlan adalékok:

E 100 101 102 103 104 105 111 121 122 126 130 132 140 151 152 160 161 162 163 170 174 175 180 181 201 202 203 236 237 238 260 261 262 263 270 280 281 282 290 300 301303 305 306 307 308 309 322 325 326 327 331 332 333 334 335 336 337 382 400 401 402 403 404 405 406 408 410 411 413 414 420 421 422 440 471 472 473 747 475 480

 
Gyanús adalékok:

E 125 141 150 153 171 172 173 240 241 477

 
Veszélyes adalékok:
E 102 110 120 124
 
Egészségkárosítók:

Bélpanaszok: E 220 221 222 223 224

Emésztési zavarok: E 338 339 340 341 450 451 463 465 466, jégkrém 407

Bőrbetegségek: E 230 231 232 233

B12 vitamin károsítója: E 200

Koleszterin károsítója: E 320, 321

Idegérzékenység: E 311 312

Szájpenész, szájgyulladás: E 330 (!!!!!!)

(Tartalmazzák: citromlé, aroma mustár, mezzo mix, dobozos gomba)

 
Rákkeltő:

E 123 131 142 210 211 213 214 215 216 217 239

E 123 (fokozottan rákkeltő!!!!)

 

Ügyelni kell még: Mamba E 123, E 110

(gumimacik, smarties, haribo, csoki golyók, zott tejszínes puding, iglo halrudak, Kraft termékek, vanília puding, mindenféle szószok)